air ketumban pecah

Apa punca air ketumban pecah di Pertengahan kehamilan ya? Adakah sebab aktiviti dan pemakanan kita?? Satu lagi saya skrg 18 minggu berat 56kg, berat 9minggu hamil 59 kg dan saya alami kencing manis on diet.. Normal ke berat turun atau ada masalah?dan MCM mna nk bagi berat naik ye? Bila kena jaga makan tu jadi tak berani nk makan banyak 2..

1 Trả lời

Punca spesifik air ketumban pecah awal masih tak jelas. Kalau sis ada kencing manis, diet tu kena jaga dgn rapi. Last... kadang² penurunan berat badan semasa hamil normal je. Tapi kalau turun lebih 10% daripada berat badan biasa... cuba check dgn doktor