Bayi dibawah 4 bulan deman berhingus Dan batuk

Apa petua atau amalan rawatan kendiri yang boleh praktikan untuk so kecil yang berhingus Dan batuk..Mohon bantuan..Terima kasih

2 Các câu trả lời

kalau saya nampak baby saya selsema, saya terus spray guna nassal spray. beli dekat farmasi. Alhamdulillah cepat baik. Batuk pun akan hilang sekali. kalau baby demam, saya jaram guna kain lembab. setiap 15minit saya celup air bagi lembab. tapi buh dekat belakang badan. agak2 baby dah turun suhu, stop jaram. lap2 je setiap 15minit. tapi mmg kena kerap. baby sy pernah cecah 38 hingga 39 darjah. mmg itu je lah mampu buat sampai dia okay, yg penting gilir2 buat dengan suami, jangan sampai kita tertdo masa jaga baby demam. bahaya risiko sawan sbb suhu tinggi.

brp bulan sis, jgn main2 dgn baby demam ni .. anak sy 2bulan 5hari demam, warded terus, sbb nb .. doc nk pantau kt ward .. alhamdulillah 3hari je, n boleh discharge..