Petua kurangkan batuk

Assalamualaikum... Ade petua utk kurangkan batuk tak?? Saya tgh mengandung 35weeks yg ade gdm .. Terima kasih.

5 Các câu trả lời

Saya batuk teruk dari week 28-30. Siap kene ambil sample tibi. Pergi klinik pakar swasta doctor cakap dia xboleh bg apa2 ubat, jumpa pakar Kk pun dia xbg ubat, jumpa doctor o&g pun sama. So saya decide buat air perahan lemon, madu, cengkih tiap malam. Kemam gula2 hacks hitam, minum air masak. Kesian awak, tersiksa batuk masa mengandung ni. Semoga cepat sembuh. Solusi cara traditional je, sebab ubat batuk bahaya kan kandungan

1y trước

terima kasih

Nasihat saya, dapatkan consultation daripada doktor dulu. Biar doktor yang diagnose awak. Kita bila mengandung kondisi kita semua tak sama. Doktor akan prescribe ubat dan dos yang sesuai untuk ibu mengandung. Saya sepanjang pregnant kalau tak sihat memang akan ke klinik. Tak berani nak ambil ubat sebarangan.

mcm saya husband rebus air asam jawa letak gula stgh sudu je,bila minum tu lega nyaa . Lepastu husband buat honey lemon , minum panas ii . btw saya pun gdm tapi time bsp alhamdulillah normal je

Sy tahan je slg boleh sbb tau ni hormon pregnant. Sbelum pregnant jrg sgt batuk. Minum air lemon ke apa segala jenis petua smua xjln. Redho aje lah lagi 3mgu nk beranak😂

Waalaikumsalam. Pergi klinik awak.