Susah membuang ketika hamil

Apa perlu saya makan untuk melawaskan najis ketika hamil 🥴

12 Các câu trả lời

banyakkan minum air, makan sayur hijau banyak dengan buah banyak. tapi, kurangkan pengambilan buah berwarna kuning 🤪 sebab buah berwarna kuning kandungan gula tinggi. lagi2 duriang. minggu nak check air gula, jangan la makan durian. lama gula nya dalam badan 😂

3y trước

kalau pisang ok je kan? sy baru je rasa td, najis keras. dh la baru lepas buat operation 2 minggu. nk meneran xboleh. terpaksa korek sikit2 pakai jari. seksa 😭

Kalau saya, saya makan tembikai and oren. Tembikai sedap pulaktu. Setiap pagi membuang

Byakkan makan buah kalau sye mkn betik n oren okey sket..huhu

cara sy, sy makan jambu batu. mmg senang lawas lepas tu

Makan minyak kelapa dara sis. Mmg lawas sgt buang

Klu sy mkn jagung..mmg lawas🤣🤣

mkn buah prune sunsweet..

bykkan minum air suam.makan buahan

Cuba sis try makan prune.

Makan pisang pon ok sis