Baby kuning

Apa perlu saya buat. Susu badan makin banyak cuma puting terlampau sakit. Awal2 terpaksa bagi jugak susu formula. Kuning setiap hari turun tapi sikit sangat.Ada tak tips ke nasihat untuk saya. Kadang rasa down sangat#firstbaby #ingintahu

4 Các câu trả lời

Saya masa awal awal nipple crack sampai luka pedih berdarah semua ada . Dah lah breast yg nipple crack tu susu terlampau banyak . Nak tanak saya kena tahan jugak bagi kat baby. Masani mmg nangis2. Dah sapu nipple cream tapi tak baik2 sbb kena bagi kat baby. Tapi ada satu tahap saya mmg tak tahan dah trauma dngn sakit tu. So saya stop bagi baby feeding kat breast yg sakit tu selama 3hari ke seminggu mcm tu. Saya recover balik nipple tu. Saya sapu nipple cream and susu badan tu sapu kat area nipple. Kena buat kerap biar kering. And lagi satu cara pegang and position baby kena betul ni saya belajar kat youtube. Baby kena latching betul2. Btw breast yg saya nak recover tu saya marmet setiap kali full marmet ni enjoy tau kalau pandai. Jangan pump sbb nanti sakit. Now alhamdulillah saya dah xde masalah nipple crack.

12mo trước

Dari pump,marmet lagi puas hati

beli nipple cream kat farmasi atau watson. saya rasa sis ada nipple crack ni. lepas sapu tu insyaallah cepat sangat baik nipple tu. Try guna Nursing butter Cocoa butter formula. untuk kuning ni mmg cara dia sis kene kerapkan susu je supaya baby kerap berak kencing. dan baby kuning ni kuat tidur, sis kene selalu kacau dia bagi bangun dan aktif sikit.. mcm saya baby prolonged jaundice.. kerapkan susu ye sis.. mmg kita stress + risau.. Insyaallah kuning akan tetap turun juga nanti. kuatkan semangat 💪🏼

12mo trước

Terima kasih 🥰

try pkai nipple shield

yg sejuk2