Tanggungjawab

Apa pendapat tuan/puan jika suami bekerja manakala isteri pula tidak bekerja kerana belum dpt kerja tetapi suami menuduh isteri pemalas duduk rumah terkangkang/goyang kaki tak kerja sdgkn isteri lah yg menjadi pembantu rumah, tukang masak, pengasuh, tukang cuci dll. Isteri kerja & on call 24 jam 7 hari seminggu di rumah tanpa cuti & upah satu sen pun. Suami hanya tahu balik rumah duduk bilik asing kunci pintu main telefon smp jam 6-7am, bangun pergi kerja lmbt dikatanya jaga anak pd kwn2, keluar lepak & main badminton. Dia kata tanggungjawabnya hanya mencari duit shj. Kan salah tu. Tengok isteri pun tak nak. Lpstu dikatanya kita mcm budak kecik. Ramai ke lelaki/suami yg mcmni?

17 Các câu trả lời

Geramnye baca sis. Adakah tanya lagi wak buat apa je kt rumah? Sye buat organ bayi, buat usus bayi, buat anggota badan bayi..u boleh buat bayi tak?? Kenapela nak kawin kalau tak ingin nak jaga isteri dengan baik 🤦🏼‍♀️

suami x matang gamaknye tu..xpelh awk janji awk dh bt y terbaik dn jalankan tangungjawab awk dah..biarlh d mata dia Sume x kena..janji Allah Tau..kalau dh d tegur pn x berubah..menjawab la dia ngn Allah nnt

Tak boleh gitu.. dia tetap kne bg nafkah kat isteri walaupn isteri keje ni pula awk tak keje. Bg dengar ceramah ustaz2 skit.. jaga anak sama2. Ni buat anak pandai jaga xnak. Sabar je la doa selagi boleh

bak kata ustadz Syamsul Debat .. kja istri cma melahirkan anak dan melayani suami.. kja2 lain smua tugas suami.. tpi klu istri dh murah hty nk tlg suami.. suami kna bgi upah naa..kna appreciate istri..

apakata , suruh suami puan duduk rumah jadi suri rumah untuk sebulan haha puan pulak g kerja tengok dia boleh urus ke tak ..

2y trước

Tak sampai seminggu pun takpa . 3 hari pun surrender kut si suami tu & takda nak banding penat dia kerja dgn kita dirumah . Alhamdulillah saya dapat suami yang paham selepas dia sendiri rasa struggle as housewife mcm mana tanpa bantuan saya selama 3 hari waktu siang jaa . Sejak tu asal weekday saya kisahkan rumah . Weekend dia amik alih termasuk jaga anak kecuali si baby betul takmau baru saya tengokkan sebab kesian drpd biar nangis esak .

Fikiran yg tidak matang,,baik xda suami dri ada suami tp perangai hanat

2y trước

btl kata2 sis... kalau semua pmpn y buat,baik xpyh kawin... lelaki mcm ni jnis xbsyukur...

ingt jadi surirumah ni xpenat ke..dgn anak lg..mentality bodoh