HOSPITAL BAG?MATERNITY BAG? 😅

Apa barang/persiapan yang saya perlu sediakan sebelum checkin ke hospital/labour room,saat bersalin nanti yaa. contoh baju baby ke,kain batik ke atau apa2 barang/peralatan/persiapan untuk saya sediakan dalam bag untuk masuk hospital for give birth nanti..due date makin hampir,barang apa2 lagi tak prepare sbb tak tahu dan tak pasti,please help para mommies yg tahu dan berpengalaman. saya taknak beli barang yang tak perlu dan tak wajib. apa mostly dan list barang yang penting help help 🥺🥺 #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

1 Trả lời

👶 *barang baby* 👶 🌈 labour room (baju sahaja tapi depend hospital juga kot, pampers, kain bedung) 🌈 1st day/2nd day (sepasang, pampers, kain bedung) 🌈 baju discharge (sepasang, pampers, kain bedung, mitten/bottie/hat ) 🌈 baju spare 🌈 pampers 15-20 pcs / spare kt kereta juga kot kena tahan sbb newborn mmg kuat berak 🌈 wet tissue / ini pun sama spare, bila kuat berak so kena cuci juga. (kalau beranak normal 2-3 helai dah cukup or kalau baby kena duk nicu diorg pakai pakaian hospital) 🤱 *barang ibu* 🤱 💐 buku pink & ic 💐 pakaian discharge sehelai (baju, kain, tudung) 💐 pad 💐 pakaian dalam 💐 stoking (czer diorg bagi stoking khas so pakai tuh je) 💐 towel 💐 toiletries (berus & ubat gigi, sabun mandi (kongsi dgn sabun baby takpa), pencuci muka, deodorant) 💐 sudu, garfu & cawan 💐 termos 💐 air mineral besar 💐 biskut/roti 💐 milo paket / milo kotak 💐 powerbank/charger