Hospital Besar Melaka

Anyone yg pernah bersalin dekay Hospital Besar melaka? Boleh ke nak request ward first class? Mcm mana step nye ya?

6 Các câu trả lời

Saya ada tanya haritu..wad tak boleh request,bergantung kekosongan lagipun sekarang wad memang penuh..kalau sis/husband gov servant yg pangkat tinggi baru mungkin mereka consider.. Sebab haritu saya tanya,dia tanya gov servant ke..kalau tak susah sikit sebab lepas covid ni wad penuh,dapat katil pun dah nasib baik katanya.

setahu sy GH tak bg request bilik utk bersalin. sbb taktau lg awk kategori high risk/low risk. kalau high akan diletakkan di depan kaunter. low risk jauh2 sikit. mcmtu selalu prosedur GH. sy baru bersalin Mac haritu di Kedah pun bhgn wad tak bg request. tp taktau la Melaka mcm mana, boleh call dulu tanya.

sy pernah terbaca, biasanya ibu yg dah confirm dari awal utk bersalin csec, boleh book ward ada class, sbb lama kan nak duduk ward boleh la kita plan utk keselesaan kita, kalau bersalin normal, lps bersalin nak request bilik wad private tu sy kurang pasti, boleh call hospital dlu tanya

sy bru bersalin awal bulan 5 haritu.. wad mmg penuh, lepas bersalin dyorg akan hantar ke wad bangunan lama. kerja gv ke swasta ke.. tetap wad lama jugak. kalau 1st class slalu high risk pnya kes, or czer..

Kalau awk fpp mmg akan dpt 1st class wad tp kalau tak jika ada kosong boleh je minta nti cas lsinla tp slalunya full je sbb fpp pub kne mohon awal pregnant baru dpt.

bole call hospital tanya