Anak susah nk makan

Ank sy umur 3 tahun skrg nii,.memang susah nk makan..drp umur 2 tahun susah nk mkn...rutin harian dia,.lempeng,.roti keping salut milo..kmudian biskut2,.mee kuning kdg2....kdg2 bg nasi..dia rasa nk mkn..batu dia mkn.mcmn sy nk buat..stress dh rasanya,..sy tkt xde zat dlm tubuh..skrg masih lg menyusu badan...nk lepas susu,kesian plk plk..air milo kotak..dia minum lh..sedih rasanya...ibu2 ada pendpt ke?

4 Các câu trả lời

Anak tak suka nasi. Kalau dah cuba macam-macam, tapi anak masih belum suka makan nasi, korang try bagi almanna setiap pagi, buat 1 bulan. InsyaAllah nampak hasil. Almanna baiki ekosistem bakteria di usus anak, usus akan makin sihat. Kredit mazliana mazlan

Sis dah biasa ajar anak makan manis kot sebab tu dia jadi picky eater. 3tahun dah boleh stop susu badan. Tu bukan makanan utama dah. Mungkin kena pelbagaikan makanan. Cuba search kat tiktok. Rajin2 kan buat makanan tu nampak menarik.

kurangkan biskut, kurangkan air kotak. kalau boleh cut terus, cut. seeloknya bagi dia real food. lempeng tu okay, tapi hidang dengan lauk lain, bagi topping buah2 ke etc

Dh 3 tahun dh boleh stop susu bdn. Bg susu kotak je. Stop milo. 😅😅