4 bulan belom meniarap? normal ke mommy2 semua? sy risauu.. ada x mommy2 semua yg sama dgn sy?

ank sy da 4 bulan 18hari tp masih belom meniarap.. normal ke mommy semua? sy risauuu sgt2. ada x mommy yg sama mcm sy?

4 Các câu trả lời

normal tiap budak lain² perkembangannya, ank sy dekat 5bulan .. masa tidur atas katil boleh flip sendiri klau siang tu terlentangggg gitu jela xnak flip pun 😌 sy kerapkan tummy time, nmpk mcm dia dh boleh lama sikit masa tummy & selesa pun dah Alhamdullilah.. kalau dlm buku patut 5 6bulan baru meniarap, jgn risau sngat ibu.. kita cuba kerapkan tummy time okay 👌🏻

1y trước

lega dengar sy kerap buat tummy time n dia ok jek, tp nk tgok dia telungkup sendri mmg x pernah. tue yg risau

normal sis. sy ada tanya nurse, biasa 5-6 bulan. awak boleh tengok dan belek dalam buku anak, meniarap umur berapa sepatutnya.

1y trước

ok sis 🥰

meniarap sendiri mmg xpandai lagi..kita yg telengkup kan dia boleh dah..sis tiarapkan dia,siku jadi support..

1y trước

tuelh klu kita telungkup kn dia boleh jek.

normal...kena kerapkan tummy time