Hai mommy sy nk tnye mngenai susu di bwah

Ank 2thn 2bln dy bru mnum susu ni bpe hri ni dy asik berak.sehari 4kli..sblom ni dy mnum dtch lady base xssh berak..tu sy tkr susu fernleaf tp sy cmpur sikit susu dtch lady sbb ank xblh mnum susu ni semata dy cm ssh sikit nk mnum susu bru ni😔#pleasehelp

Hai mommy sy nk tnye mngenai susu di bwah
2 Các câu trả lời

better jgn campur2 susu sis.. klu baby x nak mnum, then tukar susu lain..

8mo trước

kalau sy bg semata dy xnk mnum...

Tukar susu lain. Tak boleh campur 2 susu berlainan dalam satu bancuhan.

8mo trước

Tak perlu risau awak. Susu bukan lagi keperluan utama untuk anak awak. Ikut saranan dietitian, umur 2 tahun boleh minum susu 2 gelas sehari. Awak kena fokus pada pemakanan anak awak. Dah pernah cuba bagi anak minum susu kotak full cream? Kalau anak tak serasi dengan susu yang awak sedang cuba ni, jangan paksa untuk anak habiskan. Saya faham mungkin awak rasa rugi sebab dah beli tapi anak tak boleh minum. Tapi nak buat macam sistem penghadaman individu berbeza. Lebih baik rugi duit anak tak minum, daripada keluarkan duit jika anak sakit.