baby 3 tahun

anak yg 3 tahun biasa suka makan ape. nasi pnye la liat die nk mkn

51 Các câu trả lời

ank Sya suka mkn nasi..kdg Sya masakkan nasi goreng,nasi kosong dgn telur dadar,telur rebus atau telur mata dia mkn jer..nasi lemak pun dia mkn,yg TDK pedas LA..

Ank saya gemar lempeng ngn bihun goreng.. Klau time dia tk slera kn nasi laa.. Tp bubur nasi mmg laju.. Apelg klau sy letak carrot ayam❤️

Anak saya umur 3 tahun x lalu mkn nasi.. Hari2 mkn bread cecah milo... Susah hati juga sbb x khasiat seperti sayur sayuran ikan dan daging.... 😣

boleh olah jdi menu lain klau tak mkn nasi, cntoh nugget ayam blnder ngan kentang, dimsum blnder isi ayam, syur dan nasi skli.. dan apa2 je yg boleh

Ank sy pulak...makan buah dulu baru makan nasi N lauk2.. tp ayam xsuka..lauk suka udang mask sayur,tauhu,telur dadar +sup sayur...😅

Cuba replace dgn mee ke spageti ke.. kalau nasi boleh cuba nasi goreng ke nasi minyak nasi yg ada kaler kaler.. mee sup sup ke..

Anak sy x suka makan nasi.. Tp dia suka makan mee dan roti..nasi kadang2 sminggu sekali je

9mo trước

Sama la anak kita. Ada hari mau makan nasi ada hari xmau langsung. Kalau roti memang laju kata nak

Ye. Anak sy 2.3y. Nasi taknak. Tapi kalau nasi ayam ke nasi berayani dia makan.. ataupon.. bihun / mee memang favorite dia 🥰

Sis boleh cuba resepi-resepi ini. Mana tahu ada yg dia suka makan! https://my.theasianparent.com/resepi-makanan-bayi-1-tahun

sy dl anak xnk mkn nasik gak..sudahnya beli beras yg buat bubur tu (beras siam cap mangga) elok ank mkn nasik smpai skrg..