Tips Breastpump

Anak sye dh sebulan,tapi baby xpandai direct breastfeeding jadinya sye kena pump setiap hari Dan masa utk bagi baby minum..kadang tgok quantity susu makin drop..sedih rasa bila anak nangis nk susu,lagi-ii bila sye sekali pump hanya dapat 4-5oz sahaja utk dua-ii belah breast..sye Masih xdapat nk agak anak kena minum susu berapa oz sehari Dan waktu-ii yg sepatutnya sye pump breast utk dapatkan susu yg mencukupi satu hari utk baby..siapa yg mom situasi macam sye,bg tips please

12 Các câu trả lời

Takda baby yg tak pandai df. Kita yg kena bantu dia dgn teknik penyusuan yg betul.

10mo trước

boleh usaha utk berurut juga. sbb sy masa first time nyusukan anak, susu keluar sikit..sebab sumbat saluran..lepas berurut baru laju susu keluar.

Bestnya.. saya 2oz dlm sejam pam pun tk sampai.

10mo trước

tp anak sye terlalu kuat minum,kalau dapat 5oz tu sye cuma boleh bg anak 2 Kali minum je..lepas 2 jam tu sye pump semula mesti dapat 1-2 oz,utk jam seterusnya tu yg buat sye runsing sbab xdapat susu dh nk bg anak minum😢..terpaksa pujuk anak guna kuasa keibu bapaan pula..😂