Should i be worried?

Hi.. anak sye da 11 bln tp masih x pndai ketuk 2 mainan.. should i be worried? Ble bg 2 mainan serentak, dia akan amek 1 je, lg 1 dia buang.. Dlm buku pink, ketuk 2 mainan tu salah satu senarai semak utk bayi 12 bln.. sape2 bley share pngalaman?

4 Các câu trả lời

haah redflag 12m kalau takleh ketuk 2objek serentak. tp ada masa lg, demo depan dia selalu, dua tgn kita tu buat serentak tepuk meja tepuk lantai tepuk pipi, pegang something kiri kanan ketuk meja bg bunyi, guna benda yg hasilkan bunyi tp jgn la bunyi terlalu kuat nyaring yg blh buat anak takut plk. anak dah boleh tepuk tangan?

11mo trước

memg slalu ajar.. kdg smbil nyanyi siap tepukkn tgn dye lg.. tp mgkin baby blum pndai lg..

Anak saya setahun sebulan baru pandai ketuk2 dua barang. Ni dah setahun 2 bulan la baru tepuk tangan 😂 jalan pun belum. Saya takde buku pink. So memang takde rujukan perkembangan anak. Saya just go with the flow selagi dr takde cakap anak tak normal, saya pun ok fikir yang baik2 aje 😊

11mo trước

ok sis.. tq share pngalaman nye ye..

Ibu try main dengan baby dulu & demo ketuk ketuk mainan. Biasa baby dia akan follow. Try buat banyak kali in sha Allah nanti baby boleh buat

xpe puan.. budak lain² pkmbgn .. puan ajar dia tepuk tgn pndi dia ktuk 2 mainan nti.. mcm sy ajar ank sy lama² dia pndai