jantung berlubang, paru2 jangkitan kuman & usus ada klua drh sikit kata dr…

anak sya pramatang lahir 26w. sya bru diberitahu dr tdi tntg mslh anak sya. minggu lepas jantung dia 2.2mm tpi skrg dh 2.7mm. sya risau sgt ada tak pengalaman ibu2 lain anak ada mslh mcm ni? ketiga2 pil yg dr sarankan dh utk diberikan kpd anak sya. skrg pil panadol. sya risau sgt Allah je tahu perasaan ni😭 ada ke ibu2 yg anak pramatang kena bedah? (nauzubillah)… cuma nk tahu je. ada ke? dpt survive ke? Allahurabbi sya doa tak henti2 utk anak sya cepat baik. ni anak pertama & sya rsa sedih sgt tgok keadaan dia. 😭

1 Trả lời

Allahu..😭mg baby kuat smngt.. aamiin ..dan Allah pmudah segalanya..Allahuma aamiin Ya Mujib... maaf puan sy tiada pnglmn ttg ini walaupn sy pnh melahirkan ank pramatang..puan kuatkan smngt ya jgn putus asa tuk terus berdoa tuk bby... sy dkt sini akn doakn tuk ank puan juga ...pape puan update ye keadaan anak dkt sini .. kita doa yg baik2 ye tuk baby..mg Allah bg dia kuat smgt dan kuat tuk survive...kalau puan dpt tgk dia visit berjumpa ank puan bisik dekat bby suruh kuatkan smgt dan bc ayat ni Laa Ilaha Illa Anta Subhanaka Inni Kuntu Minazzhalimin Maksud : “Ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim”. mcm sy dlu anak sy lahir 34 minggu dia reject susu formula smpai alami cirit birit dan muntah nonstop..smpai doc suruh sy bersedia tuk sbrng kemungkinan brlaku ms tu sy baru dpt tgk dia lepas discharge.. jd bila dpt jumpa ank..sy slalu bisik ayat yg sy share td smbil ckp dkt dia ...syg.. mak dan ayah tggu awak tw.. awak kena kuat smngt... kalau awk kuat smngt cpt sihat..kita blh balik rumah sm2 abiskan ms kita sm2 main sm2... in shaa Allah bby akn kuat smngt..dlm ms yg sm kita doa pd Allah tnpa putus asa.. mintk ayah dia buat solat hajat sekali dan jika ayah dpt visit ank..mintk ayah pun bisik benda yg sm juga....baby pramatang ni dia perlukan smngt dr mak ayah dia.. in shaa Allah bila dia dpt dgr suara kita..dia akan jd kuat.. kalau bby dlm incubator doc bg pluang tuk pgg jari halusnya..puan try pgg jari dia smbil bg kata2 smgt.. mg Allah pmudah segalanya..Allahuma aamiin Ya Mujib..

2y trước

same doa goes to u too... Allahuma aamiin Ya Mujib..sm2 kasih..with the big hug❤️mommy kena kuat smgt k...aja2 fightimmm✊🏻🔥