bayi 7 bulan tolak makanan

Anak sya bru start mkn bbur nsi+susu.. Then demam smgu.. Skg dh ok demam.. Tpi dia xnak mkn bbur nsi..smpai nangis2 xmau mkn.. Mybe trauma mkn ubat time demam hritu.. Sya dh try ubah bgi mkn puri epal, pier, carrot.. Tetap xmau mkn.. Ada cdgan x sis sekalian.?

1 Trả lời

Just nak bagitahu prngalaman ye. Mungkin blh ikut. Ank saya xsuke mkn puri epal saja sbb manis sgt mcm tu juga ngn pear. Carrot dia xmanis sgt jgn selera pn kurang. Sy klu bg bubur nsi akn letak pape jenis sayur and kurma sparuh or sbijik ikut byk mana nasi tu. mknan bby ni cuba jgn manis sgt or tawar sgt. Cuba dulu sisi 🤗