sukar tido mlm

anak sy usia 5 bulan kerap nangis mlm.. tido kjap jek.. pas tu nangis.. kadang x tahu nak buat mcm mne..

1 Trả lời

Biasanya baby kalau selalu nangis ni sebab kembung.. Dia menyusu ok tak? Kalau dia bangun memang nak menyusu ke atau taknak susu? Kalau dia taknak susu maksudnya kembung la tu.. Boleh try tuam perut dengan daun sirih lepastu letak minyak kayu putih atau balm..

6y trước

Oo.. Kalau bf ni baby mmg cepat terjaga sebab susu ibu ni cepat hadam.. Dlm 1-2jam je mesti nak menyusu.. Tp boleh cuba la make sure baby tak kembung..