Susah berak

Anak sy dah boleh makan umur dah 8 bulan..bila bagi makan memang hancur Sy blend..tapi dia payah berak..air Sy bagi lebih waktu makan..apa perlu sy buat?

1 Trả lời

kekerapan membuang berapa hari? boleh beri buah, spt oren, mango, buah naga atau buah yang tinggi kandungan air. urut perut anak, spt urutan ILY. cycle exercise. tengok juga najis anak, kalau lembut spt tanah liat walaupun sedikit pejal, ianya normal. sembelit kebiasaannya najis keras, berketul2.

6mo trước

Sy dah urut..perut tak keras..minum susu badan jer..sy dah bagi buah dah..dah seminggu ni dia tak buang air besar..sy risau..dia kuat kentut..bau busuk..takde tanda dia sakit perut atau dia kurang senang dengan perut dia..