Berjalan

Anak sy dah 1y4m, dah pandai bercakap sejak 1y1m..tp until now x pandai berjalan lagi. Ramai ckap anak sy lambat,lembab,etc.. sedih.. tp jiran sy cakap anak nye jalan masa 1y6m.. normal ke sebenarnye lambat jalan.

46 Các câu trả lời

Jgn risau. Perkembangan anak2 lain2. Ade yg cpt berjalan, ade yg cepat bercakap. Anak sy cpt berjalan tp lmbt bercakap. Umur 3thn jgk bru btl2 blh bercakap.

5y trước

Kalau semua org faham mcm nih kan bagus 😅 x de la ngata2 anak orang 😅

Jgn risau sis.. stiap bby xsama proses pembesaran n pmbelajaran masing2.. just go with the flow.. as long they look healthy n happy.. ☺️☺️

Anak buah sya berjalan masa usia 1y8m. Tapi awal bercakap. So jangan risau, nanti kalau pandai sudah berjalan mommy yg stress mengejar sudah.

Budak mmg mcm tu la. Klu dia cepat ckap mmg akan jalan lambat dan sebaliknya. Mulut puaka sape yg ckp bukan2. Perkembangan setiap anak x sama.

5y trước

Tq sis..kene bawak selalu2 pergi playground nih..anak sulung biasa la..x de kawan kat rumah..anak2 jiran pun dah besar..😅

Pedulikan la manusia tu nk ckp ape. Bkn ank dy pon. Yg thu perkembangan ank tu hny ibu dy. Dy xde hak nk bdk cm tu. Lain bdk lain perkembangan dy

5y trước

Tula. Kdg sye pon mcm tu. Nk xnk kne hadap jgk muke mkcik2 bwg tu

Mulut orng jgn peduli.semua Tak kena.ikut kehendak diorng,dah kuar baby tu dah boleh wak semua dah😅.jgn peduli selagi doktor Tak ckap apa

5y trước

Haa...betul tu.xyah peduli ckp orng.nanti anak ikut acuan dia.tak suka la.saya ni dok pregnant 35 weeks pun orang dah jugde baby camner.padahal baby Tak kuar lagi😂😂😂😂

Jangan rasa down ye budak last berjalan umur 18 bulan.. Jika dlm tempoh itu masih tak boleh berjalan perlu bawa jumpa doktor ye.

Jgn risau, kalau lebih 18 bulan still tk jalan kene refer doc. Merangkak dengan lebih lama adalah bagus utk fokus anak2..

Anak sy berjalan 1y.. Start bercakap perkataan bermakna 2y.. Normal je selagi doc x cakap x normal. Abaikan mulut puaka

Ada lagi celupar.. eh anak 1 tahun xreti berjalan lagi? " dia pk masuk 1 tahun trus boleh berjlan ke apa..🤦‍♀️