Berjalan

Anak sy dah 1y4m, dah pandai bercakap sejak 1y1m..tp until now x pandai berjalan lagi. Ramai ckap anak sy lambat,lembab,etc.. sedih.. tp jiran sy cakap anak nye jalan masa 1y6m.. normal ke sebenarnye lambat jalan.

46 Các câu trả lời

Cuba sis tgk dkt YouTube mcm mana nk encourage ank supaya start berjalan, selain tu keep track perkembangan dia guna apps ni.

5y trước

😍 Ok sis.. terima kasih 😘

Anak sy berjalan 1y.. Start bercakap perkataan bermakna 2y.. Normal je selagi doc x cakap x normal. Abaikan mulut makcik bwg

5y trước

Hehe..tuh la..anak sy ni kalau simple perkataan mcm Allah,daddy,mummy,nak etc.. dia pandai sebut masa 11-12bulan.. dia pandai cakap "help me" "nak..ukak.." "nak cat" kira sebutan2 yg jelas dari 1y1m lagi..sekarang nih kuat membebel 😂

Normal.. Ade yg lmbat.. Ade yg cpat.. Ank kakak sy xsmpai setahun dh bole jln.. Ank abg setahun lebih bru jln..

5y trước

Tau xpe.. Ank adik 8bln xmerangkak lg.. Duk naik bontot n memanjat je.. Ank adik lg sorang duduk dlu bru merangkak 8bln.. Skrg 11bln bru berdiri.. Takut lg nk menapak.. Kdg kite mmg ade ckp bdak ni lmbat mcm ni.. Cpt begini.. Tp mak2 xyah la duk sentap org ckp gitu.. Bkn kecam pon.. Just ckp je..

Xde mslh sis ank saya pun first lmbt jga jln tpi bila dya dh sdia melangkah 2 ary dh pas bjln dn blari

Normal tu... Anak sy pn lambat jln... Jgn pcaya ckp org... InsyaAllah dia jd anak bjaya nanti...

Ank sy skrg 1y 1m... Bckp pon blm jln pon blm... Ok je tu... Xde masalah.. Awk jgn risau

Normal. Anak saya 1y4month pun tak berjalan Lagi. Tapi ya ampunnn. Kuat Bebel.

sis jgn risau... perkembangan anak berbeza-beza... abaikan mulut orang mengata....

5y trước

Baik.. Terima kasih sis.. 😘

Anak sihat sempurna da ok syukur.... Setiap anak lain-lain kelebihannya

Try sis bawa anak sis pijak air embun yang ada di rumput setiap pagi.

5y trước

😊