Baby susah tidur

Hi. Anak sy bru sebulan lbih..Kdg bla dia mnyusu,dia trrtdo jd sy letak bawah tp xsmpai 5 mnt dia trjaga,mata elok segar blik .Dia buat isyarat nk mnyusu,bg susu tdo blik,letak xsmpai 5 mnt bgun blik..ulang 4-5kali bru btul2 tdow..kdg 2-3 jam jgk ambk msa nk tdo tue..huhu..ada x mcm baby sy?knpa yea? Xknyng @ susu xckup ke..

8 Các câu trả lời

Sy pun alami benda yg sama... bila ngurut masa pntg haritu bukan la sbb susu x cukup ka apa walaupun kategori size cup 36b, org ngurut kata susu ada n bila dia urut2 kat breast kluar ja susu... sy ada baca post yg sama jugak sebelum2 ni, ada yg kata normal.. sbb fasa skrg ni bby nak clingy ngan mommy dia.. bila dia isap susu dia rasa selamat, sbb dpt dgr bunyi jantung mommy dia sama mcm dlm perut dlu.. baby kita ni perut saiz kcik jaa.. so kna percaya yg susu kita ni ikut demand bby.. bila dia nak susu bagi jaa

4y trước

Kan..agknya dia cuma nk mngmpeng je...

Samelah ngn sy sis.. Ank sy sbln lbeh.. Bile bg susu.. Tdokn kt lngan.. Elok je die tdo.. Bile letak.. Hadehh.. Melalak bgai xmau.. Kne amik balik.. Susu blek.. Tdokn kt lngan blek.. Kdg naik cramp dah tgn nie.. Agak2 die tak myusu.. Tapi nak mgempeng.. Saya bglah die puting.. Tdo lah kjap..

4y trước

Samalah kita.. Pnt rse.. Aduii

Baby saya dulu mcm tu jugak. Samalah sekarang anak saya 1 bulan lebih. Kena gerak2 kan dia sis bagi dia minum dua2 belah. Dia dah betul2 kenyang mesti tido lena. Saya campur susu sebab susu badan kurang. Lagipon saya kerja.

4y trước

Dia dh 2-3jam duk menetek rasa mcm dh knybg sbb mata dia dh layu tp bla ltak xnk tdo

Normal la tu sis..baby masih terkejut dgn suasana luar rahim..9bulan dia sentiasa dgn ibu dia..3 bulan pertama,biasa la baby mcm tu..msih nk sesuai kn diri dgn dunia luar..mommy kne byk2 bersabar

4y trước

Itula pengorbanan seorang ibu..kejap je sis..nnt dia dh besar rindu pulak nk pegang peluk dia..ms tu dia dh xnk dipegang2..

tepuk2 dia. bila dah letak sapu minyak telon pd perut dan belakang serta tapak kai urut2 sikit bagi dia selesa. sy buat mcm tu.

4y trước

Xjd sis sy buat cm tue..dia nangis2..

Sama sis...asyik nk melekat je kat tetek selagi dia tak tido..x kenyang2

4y trước

Da cuba bg tp dia xnk hisap..dia tolak dngn lidah dia..

Try menyusu baring sis.. Ank boleh minum n terus tido lena

4y trước

Yg nie kdg brkesan jgk kdg x..😂

Sama la..hanya mampu bsabar..

4y trước

Kan..smntara nk besar