Bagaimana cara dan ubat untuk sembuhkann penyakit scabies

Anak sy baru nk masok 2 bulann.. Tapi dia bnyak timbul ruam2 dan biji air mcm tu.. Dia naik bnyak tempat. Smpai la ke muka.. Dah mcm2 ubat farmasi dah cuba tapi tak sembuh sepenuhnya,, tanda2 seperti dah tekena scabies, ad tak mommy2 yg penah kena da nk tau cara ubat utk sembuh.. Sbb sy 1 family kena.. Gatal2 tatau nk cakap mmg gatal.. Boleh share tak petua atau ubat?

1 Trả lời

Tak jumpa doc ke? Kalau belum, pergi la. Sian anak kecik lagi tu. Adik2 saya pernah kena memang confirm scabies, doc bagi macam ubat lotion tu terus okay. Ambik masa juga la. Pastu kena sentiasa jemur tilam/toto tempat tidur tu. Rajin tukar tuala pakaian. Basuh pakaian cadar selimut apa semua dengan air panas. Mandi air suam.

10mo trước

Haa okay cuba la bawa dulu. Scabies mmg berjangkit rasanya. Sebab dulu adik saya sorang je kena, pastu adik bongsu dgn parents pulak. Memang kerap ke klinik ambik lotion tu.