anak masalah kurang berat Dan tggi

anak sy no 1 skrg umur 2y9m. baru2 ni Ada bawa dia ke KK utk checkup dan nurse semua terkejut sebab badan dia kecik sgt . tggi 81cm berat 10.3kg . bmi saja normal. anak minum susu dugro. makan ikut mood tp sy tetap usaha utk suapkan dia makan. ada suggestions ke kalau boleh tukar susu yg boleh tambah berat Dan tggi dia. bulan 7 kene follow up checkup then bulan 9 kene jumpa pakar .

1 Trả lời

ikutkan berat bdn anak awak ok ja, cuma ketinggian rendah sikit utk umur dia(ikut skala kat buku anak tu), biasanya ketinggian ni ikut baka/genetik.ramai je kwn² saudara² sy anak rendah sbb mak ayah dia rendah.Anak sy 1y2m lebih tinggi dr anak cousin sy yg umur 2y5m.mak dia rendah ja x smpi 145cm je.