Adakah anak saye speak delay?

Anak saye dah 2y4m tapi still x boleh cakap lagi . Boleh cakap pun just air n ayah je . Adakah tu speak delay? Kk dah lame tak pergi sbb nurse ckap tnggal untuk tmbang je . Injection dah habis . Kalau tak datang pun takpe . So soalannye adakah anak saye speak delay?

2 Các câu trả lời

mcm anak saya masa 2y lebih. masa jumpa pakar , pakar cakap ank kurang vocab. umur mcm tu sepatutnya dah boleh gabung 2 patah perkataan. awak follow page aishah kassim kat fb. tgk video dia. ada cara mcm mana nak tambah vocab dan bantu anak cakap. alhamdulilah lepas 3 bulan ada perubahan. hari² buat aktiviti bersama. 15 minit pun okay. memang setiap anak perkembangan tak sama tapi tak salah kalau ambil tindakan awal untuk bantu anak.

try. ajr dia sbut bnda dia mampk mcm mkanan atau pmainan.. budak bila kita ulag byk kli di akan. ingt.. n tru sbut blik.. dont gv up..