Tidak tidur malam hari

Anak saya umur 2 bulan lebih, lately dia tak tidur malam hari, dia start tidur dalam pukul 4 pagi. Tidak tahu kenapa

10 Các câu trả lời

Dia belum tahu lagi tu...in shaa allah lama2 nnt dia tahu pola tdo..ank sy mula2 mcm tu..masuk 3 bulan..dia nk tdo mlm..awl2 mlm tu dia nk memempeng je kt tek😅..lepas kul12 tu dia lena tdo..bgun pun myusu je..kul11 pagi baru betul2 bgun...siang ank sy jarang2 tdo...biasakan mlm tdo ttup lampu..supaya dia dpt bezakn siang dan malam..

Cuba sis waktu tdo... Matikn lampu.. Xpun kurangkan pencahayaan...lps tu bedung baby... Bedung tangan je pun ok.. Sbb kdg2 bby tkjut sbb tgn dia... Mcm sy.. Sy psg zikir2, xpun white noise klu bby da tdo... Nnti lme2 dia trbiasa yg mlm tu waktu untuk tdo...

Sis dah tutup lampu bila waktu malam? Bedung dia tak? Kalau tak, cubalah dulu. Lambat sgt dia tido tu sis. Anak saya 2m dh boleh tido malam dari pkl 10 cuma 3jam sekali jaga mintak susu. Now dh 4m dah ada rutin tido sendiri, dr pkl 11mlm sampai 10pg.

Normal. Anak sy pun masa dia 2 bulan smpi subuh dia tak tido. Tp siang tu lps mandikan je terus tido sampai ke ptg. Nti sleeping pattern dia akn tukar juga. Sis kena tido masa baby tido,malam2 tu takdelah brgaduh ngn baby.😂

Normal.. Sy br lepas alaminya.. Anak sulong.. Stat pkl 3pg smpai subuh xtdo.. Lpas subuh baru tdo.. Ni nk masuk 3 bln..alhamdulillah anak sy tdo normal dah.. Xda tjaga tgh2 mlm. Smpai pg

Sy pon sama sis. Bila masuk 3bulan tidurnya lebih lama pd wktu malam. Kdg cume terjaga sekli dua je utkmenyusu. Bby sy start tidur dr mgrb smpi 6pg 😅

4y trước

Lamanye...bby sy kul12 mlm baru lena tdo..awl tu dia nk melekap je wlupun xnyusu..haha..tp ank sy bgun lwat lak kul11 pagi..hehe..klu bgun pun sblum2 tu dia myusu pstu tdo balik..smpi lah kul 11pagi

Sma mcm sy sis.. Siang tdur lena.. Mlm bjga start jm2 paaty ngis2 sy rasa dia mau ruang utk tenangjn diri kot sbb dah tdur siang bykk sgt

Normal sis. Sy pon firstbaby. Mcm tu juga. Da masuk 5m baru ok sikit tidur malam. Tidur siangnya pula smakin kurang 😅😆😇

Jangan biasa kan. Mummy nya yang parah nanti. Buat sleep routine, baby Ni Tak tahu Pape. Kita yang ajar.

Same lah.. Tp skrg dah 3 bln lbeh.. Alhamdulillah tido semakin normal.. Mlm tak bjage dah..