Susu formula penyebab kahak?

Hi, anak saya skrg sebulan stgh. Lately ni, saya boleh dengar kahak drpd tekak dia. Bila dia tidur tak bunyi pun. Bawa pergi klinik, dr kata mmg boleh nampak lendir dekat tekak and dr suruh spray sterimar je utk cairkan kahak. Saya baru start bagi formula (Enfalac A+) fully dekat dia since 2 weeks ago. And harini hari keenam dia berkahak mcm ni. Agaknya ni disebabkan formula ke? Sebab bila pakai formula ni, anak saya buang air semua okay. Cuma saya tk sure kahak ni sebab formula atau just environment. Anyone experienced this before?

2 Các câu trả lời

Kemungkinan baby puan tak sesuai dengan susu formula tu 😊 sbb baby ni kita kena try& error dulu