Terlepas tarikh suntikan baby

Anak saya sepatutnya ada appointment utk suntikan umur 5 bulan smlm (29/01/2020) tapi saya terlupa. Nak kena tunggu nurse bagi appointment baru. Soalannya... takpe ke lewat suntikan umur 5 bulan dan boleh ke bagi serentak suntikan 6 bulan nanti?

7 Các câu trả lời

Nurse saya bgtau sy.... Kalau ambik apa2 injection yg mmg dijadualkan berbeza sebulan2, memang kene amek jarak2 dalam tempoh tersebut. Dia pun ada tanya saya jika sy ada amek vaksin lain di swasta. Sbb kalau ada, kene amek next vaksin xkisah vaksin apa, 30hari selepas sy amek vaksin tambahan tu. Katanya vaksin tu memerlukan 30 hari utk jalan dlm badan kita. Baru boleh amek vaksin lain. Tu yg sy tau dari nurse la. Jadi sy rasa better awak pergi je walaupun lewat sehari dua atau seminggu pun.. sbb kalau ikut nurse saya, mmg dia xkan inject serentak kecuali mmg dijadualkan serentak contoh mcm inject 2 bulan, ada 3 vaksin gabung sekali

5y trước

Nurse ckp utk 5 dn 6 bln boleh amik serentak, vaksin lain mmng kena jarak 4 mgu. Tq yg sudi jwp, saya agak blur

Klau kt swasta ade yg bg inject serentak utk 5 and 6 bulan... Klau kk die bg asing... Apa2 pun refer doc n nurse dulu... Inform die org... Nnti die org decide mne satu yg elok

Rsanya kna inform jg kat nurse tu..bole ja lewat sehari dua dri tarikh tu..yg pnting inform dgn nursee atau doktor bgitau ja terlupa tarikh temujnji.

Kna tnya doktor atau nurse yg btugas utk dpt kn kpastian sis .. tk brni nk ckp ya @ tdak . Sbb tu kn budak ..

Kalau pegi klinik swasta diorg suggest combine suntikan 5&6 bulan tu, murah sikit katanya.

dah call kk untuk dapatkan temujanji baru tak?

5y trước

Dah. Whatsapp nurse direct.

kol kk..set tarikh len..

5y trước

nurse xmarah kan? sbb xsengaja.. lgpn jarak mase xlame.. ok lg..