Anak xnk mkn

Anak saya nak masuk 8 bulan , tiba2 seminggu dua ni xnk makan..kalau suap dia buat mcm nak muntah n suka kemam makanan.. Sebelum ni dia makan je.. sy dah ubah cara masak..buat tumis2 .. bubur sy kasar kan sikit. Mana tau dia dah xnk lembek2 . Try bagi solid food cam lempeng..sama je dia xnk makan jugak .risau plak sy . Mommy ada tips ka untuk anak selera makan balik ? Normal ke x..slalu makin mningkat umur makin banyak makan🥲ni terbalik.. #mamarisau #anak1st #babyboy #gigixdelagi

9 Các câu trả lời

Anak sy dlu mcm ni bila cek rupanya ada kahak buat dia malas nak makan. Xpa yg penting dia susu ok jgn biar perut anak kosong langsung. Normal la tu klu anak xnak makan smggu mcm tu. Tp utk kpastian better cek dgn dokter😊

bagi minum mealshake bole bancuh dengan susu or mancuh mealshake saja untuk tambah selera makan . memang mnjadi apa apa boleh pm i 🙂

Anak saya pon macam Tu dlu masuk 8bulan lebih skit dia da kurang makan nasi buat la lauk apa pon dia tetap tak makan..

Anak ni kdg berubah sbb nak tumbuh gigi atau peralihan bulan sis.. kena keep try & error jugak

gigi nak tumbuh pun boleh jadi punca jugak. bagi dia teether yg sejuk utk dia kemam

Boleh cuba ni sis bagus jelly ni untuk bantu naikkan selera anak.

kadang budak2 ade yg taknk makan sebb cacing

Mungkin nak tumbuh gigi

gatal gusi kot