MIX BF DAN FM

Anak saya nak masuk 2 bulan 14 hari. Baru sahaja mula df sejak beberapa hari lepas secara tak dijangka, mamanya memang nak bagi full fm dah sebab susu badan dah berkurangan (ebm). Memang sebelum ni dah mix ebm dan fm melalui botol. Tetapi saya mula keliru bila bayi dah boleh df. Bila cuba bagi seharian tu df, anak macam tak kenyang tapi masih bagi cue nak menyusu dan bila topup sedikit fm baru tidur dan berjaga tanpa menangis / merengek. Sekarang ni tengah malam sehinggal awal pagi sahaja saya df. Selainnya saya bagi fm. Ada tips dan nasihat untuk saya? Terima kasih.#1stimemom #bantusharing #firstbaby

3 Các câu trả lời

ya saya pun ada masalah lebih kurang begitu..anak saya 2 bulan 3 hari..dia mcm tk kenyang kalau hnya bf kena top up fm bru rasa selesa

3y trước

Dilema kan. Macam saya risau overfeed. Boleh rujuk komen ibu diatas, betul juga tu. Sahabat saya pun pesan fikir cukup untuk bayi dan perhatikan tanda tanda bayi cukup susu macam pampers basah. Cuma saya kesian dan risau tengok anak macam tak kenyang. Dan saat saya balas pada komen ni, dalam masa dua hari dia tolak df pula semula 😂 Anak ooo anak.