Terhentak kepala

Anak saya lelaki 8 bulan, dah start main sendiri. Susah dah nak tinggal kalau nak buat keja. Sebab dia asyik terjatuh then kepala terhentak depan la belakang la. Ada provide baby mat tapi still risau sbb baby mat tebal 1cm ja. Kalau bangun berdiri pun asyik jatuh hentak kepala. Saya risau. Memang ada monitor 24 jam if ada muntah or apa. So far ok. Umur 4 bulan dia pernah jatuh katil terhentak kepala atas lantai takda lapik. Saya menangis sebab cuai. Doc suruh monitor in case ada muntah or apa. Alhamdulillah takda apa. Tapi tu la, macam2 saya fikir. Tambah pula anak saya still tak pandai respond tepuk amai2, belum merangkak, semua saya risau. 😭 Dilema betul

2 Các câu trả lời

elakkan la banyak kali jatuh tu mommy. kalau nak buat kerja, kena closely monitor. dudukkan kt kerusi baby ke, baby walker ke. jgn la kasi dia main sendiri sampai terjatuh terhentak. sgtlah bahaya walaupun takde muntah ke concussion.

2y trước

itu la.saya akan lebih berjaga jaga

kt shopee ada jual yg protect kepala tu

2y trước

thank you awak! tak pernah tahu benda tu wujud