Bayi kerap jatuh

Hi assalamualaikum, nak tanya kat sini ada tak baby dia selalu jatuh? Main2 pastu tiba2 jatuh sendiri..anak dah nak masuk 8 bulan, tapi lasak dia tak boleh bawak bincang 😭. Dia dah nak berdiri sendiri pastu merangkak kemain laju. Kadang2 dia berdiri kita dah standby kat belakang siap standby bantal. Tapi bila kita toleh kejap je, mula la terjatuh kebelakang takpun ke depan..risau kat kepala dia dengan takut effect sebab selalu jatuh nak2 lagi kat bahagian kepala 😭tak beli playpen sebab rumah ruang kecik dengan head gear protection tu pun tak pakai sebab anak tak suka ada benda dekat kepala #bantujawab #firstmom #ingintahu

1 Trả lời

Selalu jatuh tu normal. Lagi2 bila baby dalam fasa meniti/berdiri/berjalan. Apa yang awak boleh buat, set childproof play area anak awak. Anak saya pun tak pakai playpen, helmet pun tak. Asalkan baby jatuh kat permukaan yang lembut, InshaAllah takde apa2.

6mo trước

Atau awak pasang puzzle mat. Yang tu boleh beli banyak banyak pastu jadikan play area anak awak.