Anak 5 bulan belum meniarap.

Anak saya lelaki, 5 bulan, dgn berat 8kg, masih belum lagi meniarap tp boleh duduk dengan bantuan. MIL pula asyik katakan anak saya lambat sebab 3 bulan biasanya baby da meniarap dan kerap membandingkan dengan perkembangan baby yang lain. Saya kadang jadi risau. Betul ke perkembangan anak saya lambat? #firstmom #firstbaby

1 Trả lời

puan jgn risau ye, bgi sy ank puan normal je tak pndai meniarap lgi, lgipon dia baru 5bulan kan. baby pon sihat elok je tu 8kg. dan ye, mmg ad bayi meniarap awal mcm anak sy 2bulan lebih dh pandai meniarap, tpi berat badan plk naik sikit setiap bulan sbb makin aktif, asyik nk meniarap & pusing2. Skrg anak sy dh 5bulan baru 6.3kg. so puan jgn risau ye, setiap baby perkembangan dia tak same.

5mo trước

same la puan anak saye 5bulan tapi berat 6.8kg sahaja..kadang risau tpi baby aktif bermain menjadi sebab jugak kot untuk berat x naik sangat