Cara bagi bayi berak

Anak saya lagi 2 hari masuk 2 bulan. Dia jarang berak tapi minum susu banyak. Fully bf. Saya tau kalau bf tu boleh pergi sampai 7 hari gak berak dan tu normal. Tapi anak saya jenis minum susu banyak tapi dia sangat jarang berak. 2 hari sekali, 3 hari sekali macam tu sahaja, risau saya. Sekarang ni dia overweight. Baru 58 hari dah 6.8kg. Macam mana ya nak bagi dia berak selalu?

3 Các câu trả lời

anak sya 2 hri Sekli je berak. minum susu badan, Alhamdulillah ok Baby berak 2/3/4 hri skli, normal sis, sbb Baby belum makan, normal lah berak 2/3/4 hri skli, asal baby tak meragam, menangis , normal ja lagi elok sis,makan buah oren. sya hari2 makan buah oren, baby berak shari skli berak. baby saya minum susu badan.

Urut tapak kaki dgn calf baby, termasuk jari kaki. Tiap kali lepas mandi buat.

Alamak ada ye baby overweight 2months