Ibu menyusu sembelit

Anak saya dh 2bulan 12 hari and fully susu badan tp sye stay ade sembelit dari mula-mula beranak lg. makNan ape ye yg sesuai utk sye mkn selain ubat sembelit utk lawas? Suggestion yg tk membuatkan baby kembung sbb klu sye makan certain makanan anak sye mudah kembung perut. Dah try pisang/limau sunkiss tuh tetap tk jalan..skrg nih bergantung pada ubat berak klu setiap kali nak berak..help plis🥹

3 Các câu trả lời

sama la saya baby 2m 4d. saya gap nak membuang tu sampai berhari. sakit sangat kalau nak membuang

makan mknn berfiber.. airsuam minum secukupnya