Dah 7 bulan tapi belum duduk

Anak saya dah 7 bulan, tapi belum boleh duduk. Boleh merangkak laju dan baru mula berdiri sambil berpaut. Perlukah saya risau? Bagaimana nak merangsang dia untuk duduk?

2 Các câu trả lời

Takpa puan. Ada baby mmg akan skip 1 langkah . Lama2 nanti anak puan pandai duduk. Banyakkan tummy time utk kuatkan tulang belakang baby. . Anak saya pun 5 bulan dah merangkak. 7 bulan dah berjalan dalam masa yang sama dia dah pandai duduk tanpa sokongan. In sha Allah jangan risau ya ♥️

sy ajar bb dduk start dr 5 bln..ajar skejap2.bile 6 bln dah stabil dduknye..blh ajar mule2 letak bantal kat blakang bb smasa dduk or awk duk blakang bb..pastu bg die mainan.