Bayi kurang menyusu

Anak saya berusia 5 bulan berat 7kg. Sejak lahir sehingga 3 bulan menyusu badan dan formula. Formula hanya 2 ksli sehari. Berat mmg naik dgn baik sekali 3 bulan hampir 7 kg.. Sejak berusia 3 bulan anak saya kurang menyusu tidak kira badan atau formula. Dah cuba mcm2 cara dan susu tp dia cuma nak minum 60-100ml atau 2 minit susu badan..kdg tu hbis jugalah 120ml. setiap 2-3 jam..atau kalau baby dh nangis..kdg mmg x nangis pun..dsh cuba bg cuma susu bdn sahaja sebulan.. berat bayi x naik.. bgtu juga susu formula sahaja..x minum byk..jrg habis Bagaimana nk tingkatan selera bayi? Bolehkah saya bagi makan solid skrg supaya berat x turun? Baby mmg sejak lahir byk angin..mesti selalu burp..itu ja sy rasa masalah lain...otherwise baby senang tidur, happy baby..just makin lama makin kecik..dulu bambam

1 Trả lời

lupa nk mention..anak menyusu dari pukul 9pg hingga 9mlm anggaran..jd kalau susu botol 5kali sehari sahaja.. jd total dlm 300ml++ sahaja sehari anggsran.. sbb tidur sepanjang mlm sejak 2 bulan..