Susah menyusu

Anak saya baru nk masuk 3 months. Kenapa ek dia mcm kurang menyusu? Saya df je dia. Takut tk cukup susu je bila dia selalu meragam. Feeding cue dia tk selalu bagi tp ada je dia masukkn jari dlm mulut. Saya confuse kadang. Dengar baby language kdg2 je sebut “neh” means lpar. Nk susu skg kene paksa baru nk minum lps dh puas nangis.

6 Các câu trả lời

hisap jari tu kadang2 untuk tenangkan dia. anak saya tolak puting kosong. jadi dia hisap je lah jari kdg2 sampai tertido. tp kalau dia nangis panjang saya susukan je lah. saya df jugak. kalau dia nangis sat2 je pastu stop. nangis lagi then stop. saya biarkan je. kalau anak saya, nangis sat gitu tanda nk tdo.

cuba sia tengok lidah dia ade tougue tie tak ? dulu ank sy pun mcm tu jugak sy check ad tougue tie dah buang baru ok menyusu n berat pun naik tiap ii bulan klu sis tak tahu tougue tie tu apa sis boleh search dekat tiktok

Kalau masukkan jari dalam mulut selalunya dia lapar. Nak senang pump je. Senang nak pantau berapa oz dia minum. Kesian baby.

3mo trước

yeke sis? kalau baby saya dah menyusu 30min pun still jari masuk dlm mulut. pernah tanya misi dgn Dr, diorang kata tu cara baby nak tenangkan diri

anak sy pon sama. dah 6bulan tp minum susu tak sampai 2oz😭 tak tahu kenapa

3mo trước

tak..tp sy tengok lidah dia ok je. tak ada putih2 tu🧐

Nurse strike tu. Nk beralih bulan.

Tgk lidah dia. Ada putih2 tak.

3mo trước

putih putih tu kerak susu. kena selalu cuci. kadang itu penyebab baby taknak menyusu. cuci dengan napkin basahkan dgn air suam pastu gosok slow slow lidah baby