Mohon Pendapat

Anak saya baru 1 bulan lebih. Masuk harini dah 2 hari tak berak adekah normal ya? Kesian tengok dia macam x selesa. Ada pape cadangan yang perlu saya buat ya? Baby saya minum susu campur. Bf n fm. Tapi da 3 pack susu fm. Sebelum ni ok je. Baru ni tak berak.

12 Các câu trả lời

Ank sis full bf atau fm?? Kalau full bf tu normal.. jnji bby kentut dan perut x mngeras means bby ok.. d sini sy sertakan link tuk rujukan sis..sy pnh share ttg ni sblm ni....hrp ianya dpt mmbntu sis.. 😉✌ https://community.theasianparent.com/q/saya-nak-sharing-info-pada-mommies2-yg-mcm-saya-kekdg-risau-ttg-ank-x-membuang/998208?d=mobile&ct=q&share=true

Anak sy pun dlu macam tu sis... Lepas umur 1 bulan lebih dia dah berak sehari sekali jer tu pun prnh gak 2 hari x berak lagi kalau bf full mmng bole macam tu... Biasa bby lepas 1 bulan akan kurang untk membuang sis sb yg di minum bby dah untuk ke badan dia semua nk membesar ngan bertambah berat... Pape pun kalau sis risau xde salah nya g klinik tanye

4y trước

Yerr sis..btl tu..dia smpan jap berak tu x nk bgi kluarr dlu..kira bby nk mmbesar la mcm tu kan..hehe..bby sy pn tgh alaminya skg..start dr pagi blm berak lg smpi laa skg..so kira dah 1 hari blm mmbuang..😅

klu full bf xpe kalu x berak..sbb baby akn serap semua susu ibu..tp klu baby tu muntah,x kentut mnngis x berhnti,perut mengeras kena bawak ke klinik

normal. bagi susu ikut time bukan bagi susu hanya bila dia nanges. kerap urut perut baby. if seminggu tak berak juga refer doc.

Klo fully bf normal .. Pnah je ank sy smpi hampir seminggu.... Rajin urut perut n letak minyak buat urutan ilove u tu...

Klo bby sis full susu badan xde ap lh ... Ank sye seminggu xberk .. Tp nurrse ckp xde ap .. Sbb mnum susu bdn ..

bg syanormal je.. baby saya dlu 1 miggu levih baru berak.. blg doctor normal jw sbb baby sya bf..

kalau fully bf normal...anak saya dulu seminggu x berak nurse kata normal...

4y trước

Baby saya campur. Sebelum ni ok je. Da 3 pack susu fm. Kalini baru x berak

Normal kot. Tp kalau next day dia berak terus byk skali gus.

Direct Breastfeed jangan campur...