Anak makan macam nak termuntah

Anak saya 8 bulan. Saya cuba untuk pekatkan makanan dia tapi dia mcm nak termuntah. Sama mcm betik. Sblm ni makan betik ok. Bila saya buat puree mcm masa dia 6 bulan baru la dia nak makan. Kenapa ya? #firstbaby

1 Trả lời

Hi Mum, anak kena slowly kenalkan lump food or makanan yang lebih pekat, mula2 anak mungkin masih belum biasa, sebab tu kot nak termuntah.. Cuba klu 3meal per day, buat 1 meal je lump untuk beberapa hari, bagi anak biasakan untuk terima.. Kemudian, tukar jadi 2 n seterusnya..

3y trước

Oh gitu ye.. thank u sis