Anak belum tumbuh gigi, belum merangkak

Anak saya 8 bulan, normal ke ye? stakat ni hnye meniarap, kalau mengesot slalu ke belakang..Duduk pun, sye dudukan, okay lar..boleh duduk lar, adalah dlm 30 mnit gitu..ank sye pndai meniarap mse die 2 bulan lgi #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

Normal. Setiap perkembangan baby tak sama. Anak saya 7 bulan baru reti niarap. 10 bulan baru start bergerak ke depan ke belakang and angkat punggung sikit. Ni 11 bulan pun masih belum duduk sendiri lagi. Merangkak pun belum. Gigi baru tumbuh 2 batang masa 10 bulan. Jauh beza dengan anak pertama 4 bulan dah niarap. 6 bulan dah duduk. 8 bulan dah diri. 10 bulan dah jalan 😌

rileks. ank sy 9 bln baru naik gigi bawah, setahun naik gigi atas.