Minum Madu kelulut

Anak saya 7 bulan lebih, boleh kah saya beri anak saya minum air Madu?

3 Các câu trả lời

Madu tak elok diberi kepada anak bawah 2tahun. Sebab dalam madu ada bakteria hidup. Walaupun madu dah dimasak bakteria tu tak mati. Bakteria hidup tu boleh akibatkan jangkitan usus sebab baby belum kuat lagi. Ibu boleh google blog dr Zubaidi kalau tak salah saya untuk lebih pemahaman.

Ye. Tak elok. Sye Ade tengok Kat you tube. Baby bawah 1 thn meninggal pasal madu. Kat luar negare

Jangan Madu x elok untuk baby..