Cara hilangkan kahak

Anak saya 7 bulan banyak kahak ada cara tak untuk hilangkan kahak selain dari sedut di klinik. Atau ada ubat or cream yang elok boleh suggest #ingintahu #firstmom

8 Các câu trả lời

First step: Perlu cari punca anak berkahak. Antara faktornya - FM yang tidak sesuai jika anak minum FM - Makanan yang triggered anak berkahak. - Ada perokok dalam rumah atau berdekatan baby. 2nd step: Saya kongsikan cara saya bila anak jadi begitu. Alhamdulillah tak pernah bawa anak pergi neb. - Rumah perlu sentiasa bersih daripada habuk. - Mandikan baby dengan air lemon. Penuh kan bathtub baby dengan air suam dan masukkan hirisan lemon. - Tepukan percussion (ni paling crucial perlu tahu dan paling efektif untuk melonggarkan pernafasan baby) - Jauhkan baby daripada orang yang tak sihat dan perokok. - Buat sup singo pear (yang ini saya tak cuba lagi tapi recommended by paediatrician) Harap membantu 🌹

sya anak dah dua, amalkan bila ada kahak bakar bawang putih n cmpur dgn minyak telon yg biasa diguna, tggu 30minit sapu minyak bwang tu, insha allah kluar smua kahak melalui muntah atau pun najis. cuba lah sis 🥰

diy minyak bawang putih. bakar 1 ulas bawang putih dlm 3 minit, then tumbuk dan cmpur dgn minyak rambut baby. tiap lps mndi / sblm tidur sapu nipis dkt dada, blkg dan tapak kaki bby

Cuba buat percussion kat anak utk longgarkan kahak2 yg melekat kt paru2 dia,bole tengok di youtube cara utk buat percussion ni

ank sy pn brkahak. dh xthu nk erro susu apa lg sbb bby fm dia skrng 4bulan khak dia brbunyi.

Try tasneem cf-rub tu baik cairkan kahak..

Pernah tgk org suggest minyak asmak

Pakai youbaby tu