baby tak mahu makan

Anak saya 6 bulan lebih, saya cuba beri dia makan tapi dia nangis je bila saya suap makanan. Kadang-kadang saya paksa jugak dia makan. 4 hari bagi bubur kosong dia taknak. Saya tukar dengan puri kentang pon dia tak mau. Normal ke? Atau ada tips lain mommy sekalian. Share laa

11 Các câu trả lời

Utk awl2 mmg akn struggle sket sis sb bby br nk blaja tekstur baru yg msk dlm mulut dia. Yg pntg sis kne sbar byk2. Bby sy awl2 pon dia susah nk makan. Letak kat bby chair kemain dia meraung 😄 2 hari sy cuba dia tamo gak makan. Hari ke 3 sy decide nk campurkan bubur plain dgn ebm. Alhamdulillah dia nak makan gk. Hari ke 5 sy try bubur plain dgn carrot alhamdulillah laju sket mkn. Bubur bg blend btol2 halus & xterlalu pekat.

Sye pon utk 2 hari pertama baby x nak makan. Sbb sye buat bubur guna beras basmathi. Then mak sye ckp mmg x nak makan la sbb beras tu tawar. Die belikan beras bubur dari klantan sye try buat even bubur kosong pon die melompat makan. Bile skrg dh mix dgn vege lagi die excited makan

Awal2 bg dia rasa2 dlu . .. Sbb x sme baby tpat 6 bln nk mkn trusss... Klo dpt mkn satu 2 sudu da ok dah.. Llme dia ok la tu.... Bubur tu material kne halus dlu.. Mgkin bleh cmpur ngn carrot or ayam .

Sama la mcm anak sy.. die pun xnk mkn..klu bagi botol sedap die hisap..mungkin dh biasa 6bulan dgn botol... sy bagi die rasa makanan sendiri,bagi pegang.. sy mulakan dgn puri buah..

anak 6 bulan sy dah buat bubur sup ayam, tmbah sayur hijau. yg penting xde gula garam. selera anak mkn.

Anak saya pun sama. Dah tak tahu nak bagi apa dah. Buah pun taknak, bubur pun taknak.

Saya campur buah kurma dalam bubur. Blend sekali. Baby akan rasa manis dan sedap

Try bagi mknan lembut2 dan letak susu..lame2 ye mkn la

1 sudu pn dia xnk sis? Brpa oz 1 sesi sis bg?

5y trước

Da try cek lidah dia ke.. ntah2 nk tmbuh gigi x. 😅

Mungkin dia nk tumbuh gg tu sis..