Risau anak tiada respon..

Anak saya 1y6m dah.. dia takde respons bila dipanggil.. tak faham arahan.. tp dia boleh tiru apa yg kita ckp.. kalau dia nak minum.. dia ckp drink.. nak buah oren.. dia ckp oren.. nk susu.. sebut tutu.. mcmtu je la,, tp tula risau sbb dia kurang respon.. dia mcm tak layan je kalau bdk2 lain ada.. tp kalau ayah dia balik rumah.. laju je berlari ke pintu tggu ayah dia balik.. saya rasa dia selalu tgk tv kot?

2 Các câu trả lời

boleh try kurangkan tengok tv. banyakkan aktiviti bersama, contoh main sama2, baca buku, involve anak dalam kerja rumah, main kat taman.

bye tv, bawak anak ke dunia realiti balik. masa emas skrg ni kalau terlepas rugi