Less Confident Level

Anak pertama saya, Nouf Haura berusia Setahun 2 bulan dan saya disahkan mengandung 6 minggu. Nouf Haura menyusu badan penuh (full breastfeed). Saya agak lemah waktu ni disebabkan mabuk yang agak teruk dan mood yang tak menentu. Ada tak sesiapa macam saya, tolong beri kan saya kata kata semangat dan tips untuk saya jadi lebih yakin dan kuat. Thank you!

5 Các câu trả lời

Hi mommy. Alhamdulillah. Mintak sokongan suami sama. Sy pun full df anak 1y+, mmg xboleh imagine kalau pregnant sekarang..I mean nk berikan perhatian ke anak. So suami je blh tolong, atau family. Doakan alahan takde nnt. Kena jadi anak ayah la jap hehe. On the good side, ramai juga pregnant dkt2. 🤩🤩 Kalau jauh nnt ank xde kwn, mcm anak2 sy gap jauh. Bising dh kakak dia kenapa adik baby lagi. 😂😂 Kalau dkt, mcm twins nnt. Bestnyo!

4y trước

Hehe! Terima kasih ye? Semoga saya kuat la nak hadap alahan ni.

Sye anak 6 bulan. Skrg pregnant 16 minggu 😅. X tahu la tapi sye positif kan diri jela. Org lain nk anak mcm mcm buat. Lagi pon sye lepas 6 tahun kawin baru dpt sorg anak. Lepas bersalin anak 6 bulan terpregnant lagi. Sye percaya rezeki dr Allah. Die bagi skrg double bile dulu dok usaha mcm mcm nk dpt kn anak skrg tetibe je dpt bonus.

4y trước

tahniah sis.. tu btl2 rezeki tu..

Cam sy dlu ank br 4bln dh preggy lg..sy consultasikn kat docter..doc ckp xblh bg susu bdn lg sbb tkt jnin tu gugur &gizi xcukup..lps brsalin br la blh bg susu bdn lg..so sy slma preggy stop susu bdn dlu ikutkn srn doc

4y trước

Yeke? Maybe sebab baby 1st tu kecik lagi kot. Saya da tanya doktor, doktor kata takde masalah pun pregnant lagi and kalau nak menyusukan dua dua pun takde masalah. Cumanya saya kena makan and minum lagi banyak la.

Bnyakkan rehat ya mummy. Btw sis ada ambil perancang x? Saya baru cucuk kemarin tpi takut xbekesan. Sbb sy pun masih trauma masa besalin 1st

4y trước

Saya takde amik apa apa perancang lepas bersalin anak pertama. Rancang sendiri. Tapi tu la, terpesong terus lekat pulak nya 😂

alamak, saya nak kena check juga ni. 🤐

4y trước

Hehe! Cek jangan cek 😂