Kenapa Berat ank naik sikit

Anak dlm 1minggu lg masuk 5bulan, tp berat naik dlm 100g ja dri 4bulan. Sblm ni stiap bulan naik 600-1kg juga, bulan ni sikit sgt. Sy tiada tukar apa2 rutin, tdur msih jaga, waktu mnyusu pn sama. Sy fully bf. Ada siapa2 tau knp blh jd mcm tu? Klu ikut graf berat yes msih garisan putih tp not sure bmi sbb x dpt ukur tinggi & still sy agak rsau juga la atau mmg normal?

2 Các câu trả lời

sama sy sis.bby mse timbg 6 bln dgn 9 bln naik 75gram je.pdhal die dh start mkn kerap.ikut rutin.susu smua ok.nurse kata msih grisan putih tu ok.tpi kita la risau die ada mslah pape ke.ni die bru baik pn off.sy prasan mcm die trun berat sbb bdn die ringan pas tu pampers longgar.nk timbg 12 bln ni nnti bln 9 sy tkot berat xnaik2

2mo trước

Tula risau juga.. sis dah bgi mkn apa?

dia ada tak sihat tak?, sbb anak saya dulu pernah naik 100g sbb demam on off. mmg kacau berat sikit even kuat myusu pun.

2mo trước

takda pun sis, just bila dia start demam on off tuh la, berat dia tak naik byk . dari okay terus line kuning sampai skrg. 😌 .