Sendawa..?

Anak dh masuk 2 bln.. mmg ssh nk sendawakn ye..? Masa dalam pntng senang. Skrng bdn dh debab.. klu sndwa msti akan ade susu yg kluar.. ke sya yg salah cara sndwakan

7 Các câu trả lời

anak saya dua2 jenis jeluwak byk. ikut daddynya. awal2 ingat overfeeding jgk. tapi baby mmg nak susu. bagi puting dia buang. time anak first sbb jeluwak sampai memancut, saya lari gi clinic tau. huhu. then doctor ajar. time nyusu jgn baringkan sgt. kira mcm duduk la badan baby tu. then tunggu 5minit. baru angkat letak kat bahu. then kena tunggu 10-15minit baru boleh baringkan. lepas dah baring 5minit tu, time nak angkat ke bahu kdg2 baby burp. tak sangka yg no 2 ni pun jenis mcm tu jgk. kdg dah burp pun, dah pgg sampai 1 jam pun, tetap jeluwak kalau dia nak

sama la sya dulu, sya dpt tips lepas bgi susu jgn terus sendawakan, tunggu dlm 2 ke 3 minit baru angkat and sendawakan.. alhamdulillah sya buat tips tu mmg anak x keluarkn blik susu tu.. skrg anak dh 2 bulan lebih..

Haah. saya pon gitu. tapi baby minum susu badan ke susu fm? kalau susu badan ada yg kata tiada masalah sekiranya baby dah lena tapi belum burp lagi. kalau susu fm kena buat.

11mo trước

Susu badan..

sedawe bnyk care..kena ambik masa n kerap tukar posisi..cam bb sy pun debab umo pun 2 bln..care snng sy letak kat bahu or tiarap kt lengan.bb sis berapa berat

11mo trước

2bln ni. Dkt 6 kg..

normal. selepas sendawa baby akan keluar kan susu sedikit. atau kita panggil jeluak. jeluak xbahaya. yg bhya if muntah sampai keluar ikot hidung

11mo trước

rasa nya baby overfeeding tu dear. jangan risau na. inn shaa allah baby xde pape😊🫰

mcm mana cara sendawakan tu?

11mo trước

letak atas bahu, perut baby tertekan kan mmg senang jeluak. kalau anak dbf, pastikan pelekatan elok tak sendawakan pun takpe je