Tak Nak minum Air

Anak dh 8 bulan. N dh mula makan mcm2. Tpi xnak minum air... Ade tips tak..? #

5 Các câu trả lời

isi air msk dlm btol kcil yg comel.. ada gmbr kartun kesukaan dia. ada siap staw utk dia sedut. klu blum pndai sedut mcm bayi puan bg yg jnis ada saluran sedut tu.dan pemegang btol. byk jual dkt psaran.comel2. mcm sy..klu ank ajk main.... sy akn sruh rehat dlu mnum air. air dlm btol kcil je dlu. mkin lama nti tukar bg yg bsr sket. bole isi byk lg kndungan air msk. ank sy suka mnum air dingin. jd sy akn sjukn dlu dlm pti sjuk. tak prlu trlalu sjuk.dan tak prlu isi ais.ckup air dingin2 sdrhana air msk ni org tua pon sush mnum. apth lg bdk kcik. klu air mnis..lajuuu je. jd kta kne ajr cara yg santai2.. skli skala upah dia mnum air buah. kta pun ada btol air jg. gmbr kartun mcm ank pnye. sma2 mnum dpn dia. nti dia akn sronok.

4y trước

xbole puan..byk gula air bgitu. kne air buah fresh yg perah sdri.

Sama mcm anak sy, dah 10 bulan tak suka minum air masak.. Tp dh pandai sedut straw, kalau bg guna botol dia buat main2.. Sedut pastu keluarkan blk.. Tiap kali mkn sy selang2 dgn air bg guna sudu.. Masa dia tgh baring2 tgk katun sy letak air masak dlm botol susu, dpt la sedut sikit.. Tp hari2 mmg train guna botol straw walaupun main.. Yg penting ibu kena sabar dan jgn gv up..

4y trước

Botol biasa tu yg mcm botol mineral tu ke? Utk baby sy train guna botol straw, senang nti kalau keluar berjln guna botol straw je.. Dua2 pun boleh sebenarnya, kalau botol biasa takut tak pandai control masuk air dlm hidung pulak.. 😅

ank sy umur 6 bulan 2 hari, tiap kali bg mkn sy akn sediakn air masak tp dia xmo minum.. nk susu jgk.. xtau mcm mana nk buat

4y trước

Tu laa.. Klu xminum air nnty die smbelit.. Pulak..

saya tambahkan gripe water satu ke dua titik dalam air masak . baru bby saya minum . cerr sis try . mana tahu boleh kann .

4y trước

Terima kasih.. 🌹

selalu sis bg mcm mana?

4y trước

ada cuba bg guna sudu? atau direct bh dia direct teguk dr cawan? Ank sy umur 6blnsy guna cara dua ni. Kalau bg dia teguk sy akn pgg cawan n monitor dia minum. Mmg akn basah baju. So setiap kali mkn mmg akn bkk baju.