Breastfeed fully

Anak dah umur 1 tahun 5 bulan tp,tak nak bercerai susu..apa yg patut saya buat

12 Các câu trả lời

Saya anak 1st 1y4m wean off sebab saya pregnant kedua, nipple sakit sangat kalau menyusu + dia mengempeng. Nak wean off, mental ibu kena kuat. Keep telling your baby yang no more milk sebab ibu sakit, offer the baby with fresh milk/ full cream milk sebagai ganti and cuba la letak asam jawa kat nipple. Saya menjadi 😂 dua hari dia nangis then tak mintak dah

first anak saya full bf . saya pregnant kedua masih lagi bf smpai la adik dia umur 1y3m . pujuk² lama² dia stop sendiri . sbb saye letak apa² pun dia tetap tak nak stop . now pregnant lagi anak ke3. yg no2 masih lagi tak nak lepas bf biarpun dah kering tpi alhamdulillah dia nak juga campur susu botol n bf masa nak tido je.

Sy pregnant lagi masa anak masih menyusu 1thn 10bulan. Mcm2 cara sy buat utk wean off tak jadi jugak. Rasa penat, sakit nipple, semuanya ada. Last2 sy tawakal je, doa byk2, teruskan menyusu sampai lah lagi sebulan nk due baby, tetibe dia sendiri yg rasa taknak. Ibu kena kuat mental fizikal chayok!

anak saya hampir umur 3tahun bru stop BF sepenuh nye.. anak saya BF+FM tp FM nye 2kali sekali je.. nk BF wktu pagi ngn tidur.. nk fully FM mmg makan masa.. saya start dari anak umur 1tahun 5bulan kurang kn BF..

Seeloknya sampai 2 tahun. Anak sy pon dah nak masuk setahun 8 bulan. Masih fully breastfeed lg. Xcampur susu lain.

Tak sure laaa huhu Syaa penat guna mcm pelbagai petua tetap tk menjdi Skrng dia nk msuk 3y dah then tgh preggy plak

2y trước

tula pasal

hmm anak saya ni dah 3 tahun takmo cerai puting.. poning den...mcm2 dsh buat, nasihat tak jalan jugeeekk

ebm kan sampai 2 tahun? kenapa nak cerai susu awal, puan mengandung semula ke?