mintak pendapat

Anak dah 4 bln hr nie...sy memang dah tak tahan tingal dengan Mertua..baru tadik sy dpt luahkan pd suami rs hati sy mcm mn mak nya beri layanan pd sy yg selalu buat sy mcm tunggul kayu apa sj yg dia mok buat pd anak sy dia tak akan bg tahu sy dia buat sj terus .sy dibuat memang mcm betul2 tak wujud..bila mertua mau main sm anak sy dengan adek ipar, sy akan di suruH masok bilik atau dorang akan bw anak sy jauh dr sy..dah menangis teriak2 br mertua bg tu pun kalau metua betul2 tak dpt tidokan anak sy..selamanie sy sabar br hri nie sy luahkan sy rs terpingir mn tidaknyakalau anak sy bangun br mertua sebuk datang dekat waktu anak tido...sy selalu bersendirian sampaikan rs sunyi tak ada teman berborak suami kerja mlm br ada..bila dengar bunyi anak sy bangun cepat2masok bilik ambik anak ....mok larang sy tak sampai hati p rs mcm tak bergunalah sampai kan sy mau bermain sama2 anak sy pun tak dpt mesti dia dulu yg main.sedih betul mengadu dengan suami .. suami tak memahami..tu tadik tanpa pengetahuan suami..sy ckp dengan nurse sy mau pindah fail anak .sy mau balik kampung sy..p sekarang sy rs berdosa pd suami..apa patut sy buat adakah patut sy terus kan hasrat untuk bw anak balik kampung sy atau sy batalkan suami memang tak setuju...

6 Các câu trả lời

itu tanda awak nak meroyan...maaf sis bahasa kasar...lebih baik awak berbincang dengan suami sebaik mukim untuk elak perkara buruk berlaku....sebab perempuan dalam pantang memang kena jaga hati dan perasaan dia...Klau x boleh juga balik je kg sis untuk kesihatan sis n anak juga bila...nanti dah sihat baru explain elok2 kadang2 suami NIE ego...Yala..maklum mak dia yg lahirkan nya...

sian sis.. sy bersetuju sgt klu sis balik kg, dari makan hati saja, ckp dgn suami pun sperti tidak dilayan, so baik kita jaga prasaan kita aja kan? apa2 pun, ambil tindakan yg betul, bincang lagi dgn suami, klu masih tiada kata putus, sis aja yg buat keputusan, anak kita adalah hak kita bukan hak org lain...

Kalau berpantang rumah mak sendiri pon ade Sikit terasa hati, apatah lagi duduk berpantang rumah mertua. Cakap ke suami nak balik kg sendiri sbb rindu dan parents kamu nak tengok cucu.. dah sampai sana kalau selesa jgn la balik.. kamu kene pentingkan perasaan kamu, kalau kamu meroyan suma org akan susah

4y trước

Alhamdulilah..sy dikampung sy sudah..hari² mentua tanya bila balik..sy memang tak mau balik...tapi sy belum ada keberanian untuk ber terus terang...

balik lah kg awak..drpd mkn ati..bab suami minta bgus2 ckp lah rindu dkt mak awak n dorg pn nak jmpa cucu dorg..mmg nenek syg cucu tp bgi lah ank tu bonding time jgk dgn ibu nya..mlampau btul x kasi pn ibu and ank bmnja2 n bmain2..kalau sya pn sedih klu bgtu..smga awak kuat..take care..

4y trước

Tq... alhamdulilah sekarang sy di rumah family sy sudah rasa lebih tenang baby pun naik sudah beratnya ...sebenarnya ibu sy dah lama meningal tu yg suami risau sy bersalin di kampung sy..tapi tak tau pulak peragai mentua gitu..sekarang nie sy happy sudah sini cuma belum ada keberanian untuk ber terus terang jak untuk tingal disini...sebab mentua hr² tanya bila balik dan memujuk...p hati sy masih sakit..doakan sy..ya

pada saya sis. kita dah kawin dan org tua or mentua tak blh masuk dlm hal² kita buat je apa sis nak... hormat memang hormat sis tpi jngn smpi hormat kita tu d buat mcm hamba

Ya bagus lagi pindah ke kampung u saja sis. Takut nanti u stress sgt. Lambat laun nanti faham lah suami u kenapa u buat mcm tu